Bilde av Jorunn M Kvam

Jeg kan kontaktes på e-post: jorunnmk@hotmail.com eller mobil: +47 454 92670

Facebook: Kunst av Jorunn Kvam
Instagram: @jorunnmkvam

Jeg bor i Kil i Kragerø kommune og har atelier hjemme.

Har deltatt på en rekke utstillinger, både separat- og fellesutstillinger i Kragerø og i hjembygda Rindal siden 2005. Jeg har deltatt på Telemarksutstillingen i 2018 og 2013, og fem ganger på Jomfrulandsutstillingen.

Jeg er utdannet kunstterapeut og har et stort behov for å være aktivt skapende. Ut fra et kunstterapeutisk perspektiv kan malerier sees som et uttrykk fra det ubevisste sinn og bilder kan forstås som indre landskap der farger og motiver spiller på lag med følelser, sansinger og stemninger. I maleprosessen bruker jeg ulike teknikker som akryl, akvarell og oljemaling.  Hvert bilde er som et eksperiment der jeg prøver ut nye uttrykk og blander ulike teknikker. Slik blir maleprosessen dynamisk og bildene utvikler seg underveis. Jeg maler ofte over gamle bilder, og liker veldig godt at bildene har mange lag i seg. På den måten blir bildene som fortellinger fra livet der noe av fortiden blir med inn i fremtiden, mens andre ting er glemt og borte for det blotte øye, men er fremdeles tilstede.

For tiden jobber jeg med tre forskjellige uttrykk i mine bilder:

  • Hus/husformer som motiv i maleriene har fulgt mitt kunstnerskap gjennom alle årene.
  • Natur og naturformer er et annet gjennomgående motiv, med delvis abstrakte blomster-/ naturformer.
  • Fortellinger, små bilder med naive, fantasifulle motiver i blandet teknikk.  Her lar jeg fantasien få fritt spillerom og skaper små illustrasjoner eller scener til fortellinger som enda ikke er fortalt. Noen av motivene fra disse bildene lager jeg også som kunstkort.